1988 Trofeo

88WHITETROFEO

New member
Joined
Oct 10, 2014
Messages
10
Reaction score
0
Points
1
i have an 88 trofeo stops running and wont restart for a minute then after it starts again runs fine it seems like it loses ignition or fuel everything else checks out fine anyone have an idea as to why.
 
Last edited:

88WHITETROFEO

New member
Joined
Oct 10, 2014
Messages
10
Reaction score
0
Points
1
no anything no stall no shaking all engine sensors replaced including coils and ignition module it just stops running wait a minute or two and it restarts it still has original bcm and ecm.
 

olddelta88

New member
Joined
Aug 25, 2020
Messages
7
Reaction score
0
Points
1
It sound to me like something is overheating (ICM ?) then it cools and runs again. Also if fuel filter is clogged it can be overheating fuel pump stops pumping then cools and pumps again. Or it can be a lose connection on either of those circuits making connection and then not making connection. Do you have a OTC monitor 4000E (50-100 bucks considering cartridges it comes with) you can hook that up so the it records all the data streams and when it stalls you hit button and it saves last 10 seconds or so of data streams maybe that data will point you in right direction.
 

retroren

Member
Joined
Nov 8, 2011
Messages
161
Reaction score
1
Points
18
Location
SE Michigan
remove and clean the mass air sensor elements. your car has an onboard diagnostics computer. you need to get a service manual from ebay. this is a very helpful tool.
 
Top