oldsmobile forums   oldsmobile forums


Go Back   Oldsmobile Forums > Most Recent Oldsmobile Models > Oldsmobile Intrigue

Notices

Oldsmobile Intrigue Forum specifically intended for Oldsmobile Intrigue based discussions.

Oldsmobile Forum: 99 Intrigue Cranks but will not start
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old May 26th, 2016
kingdill8 kingdill8 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 1
kingdill8 is on a distinguished road
99 Intrigue Cranks but will not start

I bought a 99 Intrigue 3.5l a few months back. The dealer told me he thought the timing chain broke because there was a loud bang and you could hear spinning. We tore into the engine to repair the timing chain only to find out that the timing chain was fine. We then put it back together and started it to see what would happen, resulting in it firing up with no problem. about a month later, I heard a bang while driving down the road. now the car will not start, it just spins and backfires. We have since replaced the cam sensor, crank sensor and fuel pressure regulator. Does anybody have another idea to try?
Reply With Quote

  #2  
Old July 12th, 2018
Mn frustrated Mn frustrated is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 1
Mn frustrated is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by kingdill8 View Post
I bought a 99 Intrigue 3.5l a few months back. The dealer told me he thought the timing chain broke because there was a loud bang and you could hear spinning. We tore into the engine to repair the timing chain only to find out that the timing chain was fine. We then put it back together and started it to see what would happen, resulting in it firing up with no problem. about a month later, I heard a bang while driving down the road. now the car will not start, it just spins and backfires. We have since replaced the cam sensor, crank sensor and fuel pressure regulator. Does anybody have another idea to try?
Did u ever figure out what it was?
Reply With Quote
  #3  
Old July 14th, 2018
wolfvan88 wolfvan88 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 12
wolfvan88 is on a distinguished road
Did the Timing chain slip a tooth due to a worn out tensioner? Hence the noise and when you tore into the engine, you put the chain back in the correct position and then later that noise was heard again, the chain slipping and now no start?

Do you have a OBD2 tester that you can connect to the computer and check for codes to see if there are any codes showing up?
Reply With Quote
Reply

Tags
99 intrigue, cam sensor, crank sensor, cranks, not start


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 02:39 AM.


Advertising
cars connected social network




Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
oldsmobileforums.com recognizes that "Oldsmobile", it's logos and various model names and numbers are registered trademarks of the General Motors Corporation. These terms are used for identification purposes only. oldsmobileforums.com is not affiliated in any way with the General Motors Corporation, Oldsmobile or any other company listed herein. All information on this site is the opinion of its members and not the opinion of the site itself. ©2017 oldsmobileforums.com. All rights reserved.
MADISON ROSS MEDIA GROUP MARKETPLACE
Need products for your Oldsmobile? Check out your options at the links below:

Miss that Olds 442? Believe it or not, Kia may have something for you. The Kia Stinger is a large sport-oriented hatchback sedan in the mold of the Audi A7.